Sieraden verzorgen

Hoi! Ik ben Noa, de eigenaresse van deze webshop en ik geef jullie graag wat handige tips, om nóg langer van jullie sieraden te genieten.

MadebyNoa verkoopt kwalitatief goede sieraden tegen een lage prijs. De prijs kan verschillen door onder andere het materiaal. Kwaliteit is voor mij steeds belangrijker geworden, omdat ik het sierraad een ‘lang leven’ wil geven aan elke klant! Wij verkopen geen sieraden die verkleuren. Dit kan soms helaas gebeuren, doordat het bijvoorbeeld in aanraking is gekomen met chloor of talg. Deze tips zijn super handig & stuur ze door naar al je vriendinnen! 

In de ‘sieradenwereld’ is er sprake van verschillende materialen. De materialen die ik gebruik voor het maken van sieraden zijn:

 • Gold/silverplated brass metaal, nikkelvrij;
 • Roestvrijstaal (RVS) ofwel: stainless steel;
 • 925 sterling silver

Algemene tips

Jouw sieraden blijven het mooist als ze op een donkere plek, bijvoorbeeld in een sieradendoosje, worden opgeborgen. Berg je sierraden altijd met de sluiting dicht op. (Veel) zon is voor de meeste sieraden ook niet goed. Vermijd chloor, zout water en andere chemische stoffen om nog langer van je sieraden te genieten! Heb je tijd om je sieraden af te doen voor het douchen? Doen! Ga je een heftige work-out tegemoet? Zweet bevat talg en dit is niet altijd evengoed voor je sieraden, welk materiaal dan ook.

Iedere huid reageert anders op het dragen van sieraden. Dit komt door de PH-waarde van jouw huid. Bij de één kan een sierraad helaas sneller verkleuren dan bij een ander. Neem gerust contact met mij op voor verdere tips & trucs.

Met de sieraden van Madebynoa kun je gerust douchen en slapen! Het best is natuurlijk om het af te doen, maar dit doe ik stiekem zelf ook niet 🤭.

925 Sterling Silver

Dit materiaal bevat ongeveer 90% procent écht zilver en 10% koperleging, om zo het zilver wat stevigheid te geven. Het materiaal kan goed tegen water, maar bescherm het tegen chemische stoffen, zoals: chloor, zout water en shampoo.

TIP: wordt jouw 925 sterling zilveren item donkerder? Zilverpoets is een perfecte oplossing om je sieraden weer als nieuw te maken! Dit is op meerdere plekken te verkrijgen en werkt super!

Roestvrijstaal

Dit materiaal is vaak wat donkerder van kleur dan brass metaal. Roestvrijstaal roest niet & is erg sterk. Dit materiaal verkleurd niet door contact met water, maar pas op met chemische middelen, zoals chloor en zout water. Niet alle roestvrije sieraden van MadebyNoa zijn nikkelvrij, sommige mensen kunnen niet tegen nikkel. Als een sierraad nikkelvrij is wordt dit altijd bij het artikel vermeld.

Nikkelvrij brass metaal (Silver/Gold plated)

Dit is een legering die bestaat uit koper en metaal. Dit materiaal is iets kwetsbaarder voor verkleuring (op langere termijn) dan bijvoorbeeld roestvrijstaal. Dit materiaal is erg gangbaar en heeft een mooie kleur. Ik blijf het zeggen: vermijd chloor & zout water. Kies dan bijvoorbeeld voor een verstelbaar knooparmbandje, zonder zilvere of gouden bedels! Dit doe ik zelf vaak, om toch nog sieraden om te hebben tijdens een dagje op het strand bijvoorbeeld.

Tips:

 • Coloured shell bracelets
 • Three stars bracelets
 • Lucky eye bracelet
 • Shell bracelet, blue dream
 • Detailed shell anklet - black & gold
 • Shell anklet
 • Initial bracelet - coloured beads

& een Leuke scrunchie!

Kort samengevat:

 • Berg je sieraden donker op en doe de sluitingen dicht;
 • Vermijd veel zon en chemische stoffen zoals: shampoo en chloor;
 • Doe je sierraadjes af met sporten, zwemmen & douchen (als je tijd hebt);
 • De sieraden van MadebyNoa gaan het langst mee als je deze tips volgt! De belangrijkste tip: vermijd chloor en zout water!

Heb je verder nog vragen? Mijn mailbox staat altijd open 💌🤗.